Zbigniew Adamczyk

Zarząd regionu województwa mazowieckiego

Zbigniew Adamczyk

Jestem Magistrem Administracji Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Ukończyłem również studia podyplomowe w dziedzinach: Syndyk, Nadzorca Sądowy, Zarządca Przymusowy. Posiadam długoletnie doświadczenie w zarządzaniu zespołem ludzi. W Stowarzyszeniu działam na terenie Radomia i okolic

Jako przedsiębiorca nabyłem praktyczną wiedzę w zakresie prawa pracy, marketingu i prawa podatkowego. Interesuję się polityką oraz działalnością społeczną. Z ruchem związany jestem od kampanii prezydenckiej Szymona. Byłem jednym ze współzałożycieli Koła Powiatowego w Radomiu. Przyczyniłem się do rozpoczęcia działalności Instytutu Ziemi Radomskiej.

Uważam, że świat i Polska potrzebują dzisiaj zmiany świadomości oraz perspektywy na lepsze jutro. Dlatego nadszedł moment, kiedy nikt nie powinien stać z boku obojętnie. Wierzę, że wszystkich nas w Polsce 2050 połączyła chęć działania oraz dążenie do tworzenia lepszego i zrównoważonego świata.