Anna Szczęśniak

Zarząd regionu województwa mazowieckiego

Anna Szczęśniak

Z wykształcenia jestem socjologiem o specjalizacji zarządzania zasobami ludzkimi. Prywatnie – żoną i mamą dwójki przedszkolaków. Członkinią Zarządu Stowarzyszenia w województwie mazowieckim jestem od marca 2021 roku. Zajmuję się wsparciem powiatów w okręgach 20. i 17., czyli tzw. obwarzanka Warszawy i okręgu radomskiego, a od września br. również okręgu 16., płockiego

Od września 2020 r. pełnię funkcję Liderki, a następnie Przewodniczącej Koła powiatu piaseczyńskiego. Dzięki temu jestem w stałym kontakcie z wolontariuszami – razem mierzymy się z wyzwaniami pracy oddolnej.

Najważniejsi są dla mnie ludzie – wolontariusze oraz liderzy powiatowi. Szanując ich życiowe priorytety, staram się wypracowywać z nimi taką przestrzeń do działania, w której każdy będzie mógł się odnaleźć i wykorzystać najlepiej swój potencjał i predyspozycje. Wierzę, że Stowarzyszenie, tzw. Serce Ruchu – jest jego największą siłą, będąc jednocześnie najbardziej delikatnym „organem”. Wspieranie go uważam za ogromny przywilej.

W wolnych chwilach lubię włóczyć się konno po lasach, zaglądać do moich lub przeczytać kilka kolejnych stron książki.