Podaj krew – wyzwanie HDK Polska 2050

15 czerwca 2023

W Stowarzyszeniu Polska 2050 nie ma nudy. Zgodnie z zapowiedzią, w Światowy Dzień Krwiodawcy, czyli 14 czerwca rozpoczęliśmy tygodniowe wyzwanie Klubu Honorowych Dawców Krwi Polska 2050 pod hasłem “Podaj krew!”. Czy wiecie, że krwi w polskich bankach brakuje w wakacje najwięcej, a liczba operacji – głównie z powodu urlopowych wypadków – wzrasta? W lecie mniej jest też osób oddających krew.

Jak przystąpić do naszego wyzwania? To proste: odwiedź swój punkt RCKiK i znajdź jeszcze 4 osoby. Dzięki temu razem oddacie symboliczną dla nas liczbę ponad 2050 ml krwi. Im więcej takich ekip, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że krwi zabraknie dla potrzebującego, którym przecież możesz być i Ty! Jeśli sam nie możesz oddać krwi lub jej składników, pomóż nam dotrzeć do tych, którzy mogą to zrobić. Nominuj kolejne osoby, nagraj filmik w mediach społecznościowych i przyślij nam relacje na krwiodawcy@stowarzyszenie2050.pl.
W razie pytań – uderzaj pod ten sam adres email – na wszystkie odpowie Ci Łukasz Świerkowski!