EKO-KAWKA o kontrowersjach wokół CPK

07 października 2022

Projekt Centralnego Portu Komunikacyjnego budzi sporo kontrowersji. Zgodnie z naszą strategią Na Zielonym Szlaku zdecydowanie jesteśmy zarówno za rozwojem infrastruktury kolejowej, jak i szybką koleją w Polsce. Tymczasem projektowi CPK towarzyszy mnóstwo zastrzeżeń zarówno wśród lokalnych społeczności, jak i ekspertów. Toczy się mnóstwo dyskusji na temat przewidzianego na ten cel budżetu, tempa realizacji, oceny środowiskowej  czy kwestii wywłaszczeń.

Chcąc zagłębić się w temat i znaleźć odpowiedzi na nurtujące lokalne społeczności pytania 8 października o godzinie 18:00 zapraszamy was na kolejną i nie ostatnią Eko Kawkę, która będzie dotyczyć tego tematu. Więcej informacji znajdziecie pod linkiem
Zachęcamy do oglądania kolejnego odcinka z cyklu CPK, przypominając jednocześnie odcinek, w którym po raz pierwszy poruszyliśmy ten kontrowersyjny temat Eko-Kawka_CPK
Z Hanną Gill-Piątek, Przewodniczącą Koła Parlamentarnego Polska 2050 oraz Piotrem Franke, Eko-Liderem Polska 2050 Zagranica i ekspertem ds. infrastruktury transportowej porozmawiamy o tym budzącym wiele wątpliwości projekcie, analizując go z różnych perspektyw.

Deklarując możliwe wsparcie dla lokalnych społeczności uruchamiamy adres mailowy

Zachęcamy do kontaktu z nami.