Inauguracja koła Stowarzyszenia w Opatowie

05 grudnia 2022
Woj. świętokrzyskie

W dniu 2 grudnia 2022 r. odbyło się  spotkanie w Opatowie, którego celem było powołanie tam koła stowarzyszenia Polska 2050.
W spotkaniu udział wzięli przedstawiciele Zarządu Regionu – Ewa Bednarska – liderka regionu świętokrzyskiego, Jarosław Kos – członek Zarządu regionu, Małgorzata Człowiekowska – eko-koordynatorka regionu, Zyta Bejer-Pawlak – pełnomocnik ds. samorządów, Marek Grzywna – pełnomocnik ds. tworzenia struktur Stowarzyszenia w regionie świętokrzyskim oraz członkowie i wolontariusze naszego Ruchu Polska 2050  i mieszkańcy Opatowa.
Po przywitaniu przez gospodarzy głos zabrała Ewa Bednarska – liderka naszego regionu, która podziękowała jego członkom za zaangażowanie w utworzenie nowego koła stowarzyszenia w Opatowie.
Podczas spotkania poruszane były ważne dla Stowarzyszenia i regionu tematy. Pełnomocnik ds. tworzenia struktur przekazał genezę powstania tego koła, pełnomocniczka ds. samorządów przedstawiła swoją rolę w stowarzyszeniu oraz jak ma wyglądać współpraca z partią. Mówiła również jak ważne jest zbudowanie relacji między naszymi samorządowcami oraz o przygotowaniu wolontariuszy do kandydowania w wyborach samorządowych,
Eko-koordynatorka zachęcała natomiast do współpracy wolontariuszy z Opatowa w budowaniu Polski Zielonej.
Wszyscy obecni na spotkaniu dyskutowali o działaniach na rzecz nowej, zielonej i demokratycznej Polski. Uczestnicy spotkania mają świadomość, że lepsza gmina, powiat czy region – to  lepsza Polska.