Świąteczne otwarcie biura w Rzeszowie

20 grudnia 2022
Woj. podkarpackie

W minioną sobotę odbyło się uroczyste otwarcie nowej siedziby Stowarzyszenia Polska 2050 w Rzeszowie. Dzięki wsparciu wielu osób udało się wynająć biuro w samym sercu miasta. Od godziny 13:00 liderzy zarządów kół Stowarzyszenia Polska 2050 woj. podkarpackie – Anita Szpunar, Paweł Lasota, Sebastian Żak oraz Sylwester Korycki przy dźwięku akordeonu rozdawali na Rynku i jego okolicach pyszną zimową herbatę oraz pierniczki. Ubrani w mikołajkowe czapki wzbudzali pozytywne emocje i uśmiechy na twarzach przechodniów. Po powrocie do biura rozpoczęła się część oficjalna, którą poprowadził Sebastian Żak podsumowując dotychczasową pracę. Przewodniczący Zarządów Kół otrzymali pamiątkowe zdjęcia, a członkowie i wolontariusze zaangażowani w pracę na rzecz Stowarzyszenia – dyplomy. Wszyscy wspólnie ubrali choinkę, która stanęła w sercu biura. Świętowanie zdawało się nie mieć końca. Było nam niezmierni miło gościć Prezydenta Miasta Rzeszowa – Konrada Fijołka oraz pierwszych wolontariuszy powstającego podczas kampanii prezydenckiej Ruchu – Justynę Barwinek oraz Tomasza Gankiewicza oraz wielu innych naszych działaczy.

Wolontariusze kolejny raz otworzyli swoje serca dla potrzebujących. Zgromadziliśmy wielki karton środków chemicznych oraz artykułów spożywczych , która zostanie przekazania jako wsparcie dla uchodźców.

Spotkanie przy świątecznym stole dało motywację do działania. Zmobilizowało do tego, by na nowo zaangażować się całym sobą zmieniając ten kraj.

Wszystkim, którzy wsparli nasze działania serdecznie dziękujemy!